2011. június 28., kedd

Tüzes csirkeszárnyak


Manapság sokat nézegetem Stahl Judit Gyors szárnyas ételek című könyvét. Nemrég DM pontjaimat váltottam be erre a kis könyvre és nagyon jó döntésnek bizonyult. Sok ötletet merítek belőle.
Tegnap csípős ételt akartam készíteni, ezért maradtam emellett a recept mellett.  Nem is én lennék, ha szószerint követnék egy receptet. Megint variáltam és természetesen a fokhagyma most sem maradhatott ki :)

Hozzávalók:

1, 5 kg csirkeszárny
2 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 evőkanál csípős darált paprika (ha nincs, Erős Pista)
1/2 evőkanál só
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál kacsazsír
1 dl olivaolaj
2 db. szép piros paradicsom
1 db. hegyes erős paprika vékony karikára vágva
2 evőkanál ketchup
1 dl befőzött paradicsom (helyette jó a sűrített paradicsom is)
fél evőkanál worchestershire szósz

Elkészítés:

Veszünk egy nagy tepsit. Beletesszük a vékony karikára vágott hagymát, fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, és minden hozzávalót. Az egészet jól összekeverjük és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. Én kb. fél órát hagytam pácolódni, de ha a hűtőben hagyjuk egy éjszakára az sem fog neki megártani, sőt!

Az egészet betesszük a 220 fokos sütőbe fóliával letakarva. Egyszer megfordítjuk és mindkét oldalt kb. 25-25 percig sütjük. Aztán fólia nélkül a szárnyak mindkét oldalát megpirítjuk.
Nagyon-nagyon finom lett. Hát nekem kicsit tüzes volt. Az én kis férjemnek hihetetlenül ízlett, de nem találta erősnek, inkább pikánsan csípősnek! Próbáljátok ki!

2011. június 27., hétfő

Tejfölös-kekszes süti

Ez az édesség, kifejezetten nyárra való. Egyszerű, gyors, hűs és finom. Kis fantáziával többféle variációban elkészíthetjük. Mivel még volt tavalyi fagyasztott málnám én azzal bolondítottam meg.

Hozzávalók:

2 nagy dobozos tejföl
kis vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor (édesszájúak emeljék a mennyiséget)
2 csomag szögletes háztartási keksz (nekem ez most 40 dkg spar háztartási keksz  volt)
15 dkg málna
1 csomag zselatin

Elkészítés:

Egy edény aljára lerakunk egy sor kekszet. A tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliával (a kiolvadt málna levéből is kevertem hozzá, így halvány rózsaszínű lett). A tejfölös krémmel bekenjük a kekszeket kb. fél cm vastagon. Aztán újabb réteg keksz, újabb réteg tejfölös krém. Keksszel fejeztem be a rétegzést. A tetejére a málnából zselatinnal gyümölcskocsonyát készítettem.

Persze a málnás réteg nélkül is finom, de akár olvasztott csokival is bevonhatjuk. Mi nagyon szeretjük. Jól esik a nagy melegben egy kis hideg desszert. Kb 10 perc alatt elkészül. Aztán hűtőbe vele, és pár óra hűtés után fogyasztható. A keksz megpuhul  tejfölös keveréktől. Nyami!

2011. június 25., szombat

Tojáskrém


Szeretem a kenyérre kenhető, vagy mártogatósnak való finomságokat. Az egyik kedvencem a tojáskrém. többféle módon el lehet készíteni. Ha valaki darabosabban kedveli, a tojás megfőzése után csak a sárgáját pürésíti, a fehérjét pedig apró kockákra vágja. Én az egészet pürésítem a konyhai robotgéppel.

Hozzávalók: (egy nagyobb adaghoz)

8 db. tojás

bors
2 teáskanál mustár
egy marék snidling vagy újhagyma
3/4 nagy dobozos tejföl
10-12 dkg szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A langyosra hűlt tojásokat kockára vágjuk és a konyhai robotgépbe dobjuk, hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, tejfölt, sót, borsot. Az egészet pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a felaprított snidlinget, vagy újhagymát.

Ehetjük egy friss szelet kenyérrel, vagy mártogathatjuk uborkával, zellerszárral. Jó étvágyat!

2011. június 22., szerda

Mustáros-hagymás csirke


A recept ötlete Stahl Judit Gyors szárnyas ételek című könyvéből származik. A receptet szinte teljesen követtem, de persze a saját ízlésemre formáltam.

Hozzávalók:

1 egész csirke

frissen őrölt bors
2 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 és fél dl száraz rosé bor
2 nagy evőkanál magos dijoni mustár
1 evőkanál csípős darált paprika (akinek nincs házi, csípős Piros Arany)
2 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál kacsazsír

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A csirkét bontsuk fel és sózzuk-borsozzuk. A fokhagymából 3-4 gerezdet vágjunk vékony szeletekre, ezeket csúsztassuk a csirke bőre alá, illetve néhány helyen tűzdeljük be a csont mellé elhelyezett vágásba. Hevítsük fel a kacsazsírt serpenyőben, forgassuk meg benne a csirkedarabokat. Tegyük át egy tepsibe az egészet, szórjuk rá a karikákra vágott vöröshagymát és a maradék fokhagymát vékony karikákra vágva. Öntsük rá a roséban elkevert magos mustárt és csípős paprikát. Fedjük le a tepsit alufóliával és oldalanként 20-20 percig puhítsuk meg a húst. Ezután vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a husikat szép pirosra.

Mi friss salátával és tzatzikivel ettük. Nagyon fincsi, enyhén csipős ízű lett.

Mennyegző



Az elmúlt hetekben nem nagyon volt időm a bejegyzésekre. Férjhez mentem és nászúton is voltunk! Az esküvővel kapcsolatos tennivalók nagyon lefoglaltak, így főzőcskézni sem volt kedvem és időm!

Szerencsére minden nagyon jól sikerült!

Köszönhető ez nagymértékben annak, hogy az esküvő részleteivel megbízott személyek mind telitalálatnak bizonyultak.
A sort Botos Julival kezdeném. Ő készítette a dekorációt, sőt még kis virágdíszeket is alkotott az örömanyák és az én számomra is. Minden meseszép lett, gyertyafény, visszafogott zöld és ekrü textilek, gyönyörű autódísz... és még folytathatnám a sort. Köszönjük Juli!  Köszönöm még azt is, hogy személyes találkozásaink során hosszasan beszélgettünk, ami jócskán segített az izgulós menyasszonynak, szóval menyasszony pszichológusnak is kinevezlek:)

Köszönjük Lothaller Edinának, aki csodálatos népmesés meghívónkat, menükártyát, ülésrendet készített.

A virágos Kriszti is kitett magáért, gyönyörű volt a csokor, az asztaldísz és a kis koszorúslányoknak kreált csuklódísz is.

A fotós-videós páros is emlékezeteset alkotott. Gyönyörű képek és mesés videó készült. Már a lagzi alatt rengeteg képet nyomtattak, amellyel megörvendeztettek minket és a vendégeket is. Sőt bekeretezve kaptunk egy nagyobb méretű fotót is. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. És bár nagyon izgulós vagyok a fotózás végig jó hangulatban tellett és sikerült jól éreznem magam.

Köszönjük a kiskunlacházi anyakönyvvezetőnek, aki megható és szép szertartást vezetett. Ellensúlyozva ezzel az egyházi esküvő miatti csalódásomat. 

Véleményem szerint a politika, az emberek nemi irányultsága sem esküvőn, sem más egyházi alkalmakkor nem való a templom falai közé. És bár vallásos katolikus családban nevelkedtem az utolsó pár papi prédikáció miatt egyre kevésbé van kedvem misén részt venni, sőt volt már olyan eset, hogy erőteljesen vissza kellett fognom magam, hogy felálljak és azonnal kimenjek  a templomból. De inkább témát váltok...

A polgári szertartás és a lakodalom helyszíne nagyon jó választás volt. Egy kollégám ajánlása alapján kerestem meg a Budapesttől 45 percre levő kiskunlacházi lakodalmas házat. A lakodalmas ház vezetője Dotti egy tündér, családi vállalkozás az övék, profik, hosszú évek tapasztalata van mögöttük. A pincérek sürögnek-forognak, az ételek isteni finomak és kiadósak.
Dotti, nagyon szépen köszönjük a felejthetetlen lagzit, mindenki szuperlatívuszokban beszélt rólatok. Mind a rokonok, mind a barátok azt mondták, hogy nem voltak még ilyen jó lakodalomban. És ez a Ti érdemetek!
Lakodalmak Háza


Köszönjük Kozelka Lacinak és a Kozelka Bandnek a csodás zenét. Az együttes  az ötvenes évek dalaitól, az örökzöld és mulatós slágereken keresztül, a mai modern zenéig mindent játszik, akár idegen nyelven is! Egész rendezvény alatt ismétlés nélkül, folyamatosan és változatosan zenélnek. Szünet nélkül akár 2 órán keresztül játszanak, úgy hogy minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb dallamot! Laci, Louis Armstrong: What a wonderful world című dalával mindenkinek nagy meglepetést okoztál. Le a kalappal előtted.
Kozelka Band


A tortánk is csodaszép és nagyon finom volt, a sütik is nagyon ízletesek voltak. Ezt a szigetszentmiklósi Páratlan Cukrászdanak köszönhetjük!

Köszönöm Melindának, aki már 7 éve a fodrászom, hogy szokás szerint csodálatos hajzatot készített nekem. Benned még soha nem csalódtam Melinda, mindig profi munkát végzel.

Art Face Fodrászat
(1144 Budapest,Rákosfalva Park 4.)
Telefon :    1) 223-2370     

Köszönöm Emőkének a sminket, nagyon jól sikerült!
Emőkekozmetika 

Klári köszönöm a szép körmöket!
http://diamondnail.eu/ 

Természetesen nem szabad megfeledkeznem hugicámról és párjáról sem. Nagyon sokat segítettek! Nem is lehet felsorolni, hogy menni mindent. Köszönjük Nektek és remélem Ti lesztek a következők! 
KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...