2013. november 19., kedd

Szabolcsi disznótoros




Ezt a receptet nem Piroska hanem, hogy autentikus legyen a férjeura :) (aki szabolcsi) teszi közzé. Ezt fontosnak tartottam megjegyezni :) már az elején.


A disznótoros télen nagyon gyakori ételnek számított és talán még most is számít Szabolcsban, lévén ekkor van a legtöbb disznóvágás. Erről egy korábbi bejegyzésben már volt szó. A toros az egyik legkedveltebb és kihagyhatatlan disznóvágáskor csakúgy mint a sült vér egy kis hagymával. Gondolom ezt is sokféleképpen el lehet készíteni, most a szabolcsit írom le, hiteles lesz olyannyira hogy mama (édesanyám) készítette el hétvégén (innen a fotók) és közben diktálta a receptet :)


Hozzávalók:
4,5 kg savanyú káposzta
2,5 kg hús (sertés comb)
2 nagy fej hagyma
Só, bors, olaj, piros paprika

Ez a mennyiség elegendő kb. 10 embernek.

Előkészités :
A húst közepes kockákra daraboljuk. A hagymát apró kockára vágjuk.

A savanyú káposztát megdinszteljük egy lábasban kis olajjal.

A húst megfőzzük csak sóval, amig el nem fő a víz, majd olajat öntünk hozzá amiben megsütjük. Apróra vágott hagymával a sütés vége előtt összesütjük. Mielőtt összekevernénk a káposztával piros paprikát (1 púpozott evőkanállal) es borsot (ízlés szerint) rakunk hozzá.

Összeöntés után pár percig együtt sütjük hogy a hús megpuhuljon.

Jó éjtvágyat!


"Az életben soha nem lesz olyan mint a frissen levágott disznóból" mama mondása.
Itt meg kell jegyezni, hogy mama immáron 15 éve vegetáriánus :) de a húsos ételek a kisujjában vannak és kóstolás nélkül is fantasztikusan sikerülnek.

1 megjegyzés:

  1. Szia. Ez volt nálunk a toros káposzta, annyi külömbséggel hogy a zsírosabb leeső húsokat pirítottuk meg, és a nyers káposztával, vörös hagymával rétegezve tettük fel a sparheltra, szépen lassan meg párolni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...