2011. november 5., szombat

Hagymaleves-Stahl Judit módra


Imádom a hagymalevest!
Imádom a hagymalevest!
Imádom a hagymalevest!

Pont egy szeles hűvös őszi estére való vacsora!


Hozzávalók: (4 főre)

75 dkg vöröshagyma
8 dkg vaj
1 evőkanál liszt
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál száraz fehérbor (Stahl Juditnál brandy)
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1,5 l csirkehúsleves (én DM Alnatura leveskockából)
1 evőkanál olivaolaj
10 dkg reszelt sajt
1 kisebb baguett


Elkészítés:

Vékonyra felszeletelem a vöröshagymát, majd a vajat felolvasztom egy fazékban.  A forró vajhoz adom  a hagymát, sózom, borsozom, meghintem kakukkfűvel és mérsékelt lángon lefedve, néha megkeverve kb. 10-15 perc alatt puhára párolom.

Ha megpuhult a hagyma, megszórom liszttel, majd kevergetem 1-2 percig. Rákanalazom a fehérbort, és mielőtt elfőtt az alkohol, hozzáadom a húslevest. Felforralom és még kb. 5 percig főzöm.

A sütőt 200 fokra előmelegítem, kiolajozok egy serpenyőt, megpirítok benne néhány karika baguettet vagy szelet kenyeret.
Ha kész a leves, tűzálló leveses csészébe teszem, a tetejére helyezem a pirított baguettet, reszelt sajtot halmozok rá, és pár percre a forró sütőbe teszem, míg a sajt megpirul.

Nagyon fincsi! Már sokadjára készítettem el, de soha nem lehet megunni!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...