2012. február 27., hétfő

Hideg kutya - egy újabb gyors édesség fáradt háziasszonyoknak!


Hétvégére vendégeket vártunk és egy kis desszertet akartam készíteni. Így a 38. hétben járva nem igazán van energiám komoly sütés-főzéshez, így valami könnyen elkészíthető, gyors sütire gondoltam. Emellett a legsikeresebb recept a blogon a tejfölös-kekszes süti, valószínűleg ezt is sokan kipróbálják majd. Ez a süti csak annyival igényel több energiát, hogy a hozzávalókat össze kell melegíteni. A neten keringő recepthez képest, szerintem felesleges gőz feletti olvasztással vacakolni,  a tojást kihagytam és a cukrot fele annyira csökkentettem.

Hozzávalók:

25 dkg margarin vagy vaj
12 dkg cukor
1 csomag főzhető csoki puding
5 evőkanál holland kakaópor
1 dl tejszín
10 dkg mazsola
2 evőkanál rum
3-4 evőkanál apróra tört dió (elhagyható)
2 evőkanál kókuszreszelék (elhagyható) 
1 csomag ostyalap

Elkészítés:

A mazsolát beáztatom a rumba. Fogok egy fazekat, megolvasztom benne a margarint, belekeverem a cukrot, kakaóport, pudingport, a rumba áztatott mazsolát, a diót és a tejszínt, elkeverem míg sűrű kakaós krémet nem kapok. Beletördelem az ostyalapokat, összekutyulom az egészet. 

Előveszek egy formát, én őzgerinc formát használtam, kibélelem folpack-kal, az aljára szórok egy kis kókuszreszeléket és belenyomkodom a kakaós masszát. Hagyom kihűlni és berakom a hűtőbe. Én egy éjszakára hagytam bent. Másnap fóliástól kiemeltem a formából, egy deszkára borítottam, lehúztam a fóliát, és éles, forró vízbe mártott késsel szeleteltem. Nagyon finom süti, jól néz ki benne az ostyalap. Meg lehet próbálni tört keksszel, kakaópor helyett olvasztott csokival. Felmerült bennem, hogy akár pici lefőzött kávéval még pikánsabbá lehetne tenni.

Az egész folyamat kb. 10 perc és pár óra hűtés után van egy fincsi desszertük!





Ezt a gyönyörűséget pedig az én drágámtól kaptam. Újabb tavaszra hangoló virág a napfény mellé mindenkinek!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...