2012. március 2., péntek

Spenótos-túrós lasagne

Hát megint húsmentes időszakomat élem, nagyböjt idején ez pont megfelelő időben jött. Mivel imádom, elkészítettem a Bogi féle paradicsomlevest, és egy spenótos túrós lasagnet. Nagyon jól sikerült! Gyorsan össze lehet rakni és finom!

Hozzávalók:

45 dkg mirelit spenót
50 dkg tehéntúró
szerecsendió

bors
1 közepes fej vöröshagyma
7-8 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál margarin vagy vaj a tepsi kikenéséhez
4-5 dl tej
2 evőkanál liszt
lasagne tészta (nekem a 3 réteghez 9 db. kellett egy csomagból)
2 db közepes sárgarépa karikára vágva (elhagyható)

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, megpirítom az olivaolajban, hozzá teszem a kiengedett spenótot, túrót. Összefőzöm, tejjel higítom a megfelelő krémes állagúra, fűszerezem frissen reszelt szerecsendióval, sóval. Készítek egy besamelt is. 2 evőkanál olivaolajon megpirítok 2 evőkanál lisztet, felengedem kb. 2-3 dl tejjel, csomómentesre kikeverem, sózom és borsozom. Ezt is krémes állagúra főzöm.

Fogok egy tepsit, kikenem margarinnal. Lerakok egy sor lasagne tésztát. Rámerek annyi spenótos-túrós krémet, hogy fél cm vastagon befedje, majd egy vékony réteg besamel következik, újabb réteg tészta, újabb réteg spenót és besamel. Nekem 3 réteg lett, a lényeg, hogy a tetejére ne tészta, hanem a spenótos réteget lezáró besamel kerüljön. Kis díszítésként sárgarépa karikákat tettem rá. És 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütöttem.

 


2 megjegyzés:

  1. Biztos fincsi... Krisztike

    VálaszTörlés
  2. Hasonlót szoktam készíteni! Az a sárgarépa hogy feldobja, legközelebb én is teszek hozzá :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...