2011. október 19., szerda

Kínai csípős-savanyú leves


Ahogy jön az egyre hűvösebb idő, annál jobban kívánom a finom, forró tartalmas leveseket. Ezt a receptet, valamikor a netről szedtem le, de sajnos akkoriban még nem jegyeztem fel, hogy kitől származik. Szóval, ha valaki magára ismer, írjon és belinkelem.

A leves nagyon gyorsan elkészül, ideális vacsorára és könnyű elkészíteni. Hús helyett tofuval is készíthető, ebben az esetben nem főzni, hanem csak melegíteni kell!

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell filé vagy tofu
1 liter csirkehús leves, alaplé (én DM Alnatura leveskockából készítettem)
fél piros kaliforniai paprika
5 dkg szárított gomba (pld. fafül, ezt az Aldiban vettem)
2-3 db. közepes méretű sárgarépa
10 dkg üvegtészta
1-2 db. újhagyma
1 mokkáskanál chilipaszta vagy 1-2 db. pici chili apróra vágva
3 evőkanál szója szósz
3 evőkanál rizsecet vagy almaecet

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágjuk a rostokra merőleges irányban. Felforraljuk az alaplevet vagy 2 leveskockából és 1 l vízből alaplevet készítünk. Beledobjuk a húst és kb. 10 percig főzzük. Ezalatt  a paprikát és a sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk és a szárított gombával együtt a leveshez adjuk. Úgy 5 perc után a zöldségek még roppanósok lesznek, a hús pedig már megpuhult, ekkor hozzáadhatjuk az üvegtésztát és lezárhatjuk  a tűzhelyet.
Most beletesszük a csíkokra vágott újhagymát és a felsorolt ízesítőszereket. Kanalanként kóstolgassuk, hogy a számunkra megfelelő íz legyen a végeredmény. 
Nagyon-nagyon finom!


3 megjegyzés:

  1. És ha még láttad volna pár óra múlva, amikor az üvegtészta szinte az összes levet felszívta:)
    Tanács: ha nem azonnal tálaljuk, a tésztát csak a fogyasztás előtt tegyük a forró levesbe!!!

    VálaszTörlés
  2. nagyon szeretem ezt a levest, ha megvan az összes hozzávaló, azt hiszem, hamarosan ki is próbálom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...