Előrebocsájtom, ez egy vendég bejegyzés, nem Kispiros, hanem férjenek a keze műve :), a kellő lektoráláson átesve került fel a blogra :)
Az eredeti recept, mely sok változtatáson esett át, a TV Paprika magazin IV. évfolyamának 4. számában található - Lencsepogácsa néven. Különbségek, mi nem pogácsát készitettünk hanem egy rúdban sütöttük (így nem szívta meg magát olajjal a fasírt); ott feta sajtot, mi Goudat raktunk bele (ez volt itthon :)), ugyanezért koriander helyett 1 csomag petrezselyemzöldet tettem bele és készítettem hozzá házi "Salsaszószt".
Itt meg szeretném dícsérni és köszönni kedves anyósom és apósom munkáját, innen is csókolom mindkettőt, mivel zseniális paprikakrémet gyártanak nekünk minden évben. Ebből is raktam egy kis kávéskanállal a szalszaszószba, amit bár nem tüntettem fel, mert hányozni nem hiányzik az eredményhez de ha már elérhető nekünk, attól csak finomabb lesz :) és tényleg...
Hozzávalók:
25 dkg lencse (én konzerv lencsét használtam)
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál olivaolaj
4-5 dkg Gouda sajt
1 csomag petrezselyemzöldje
só, bors
3 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
Salsaszósz hozzávalók :
5 dl házi paradicsomlé
1 db. TV paprika
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors
Fasírt elkészítése :
Ha nem konzerv lencsét vettünk akkor előre megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, mielőtt kész hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lencsét, a hagymát, a sajtot, a petrezselyemzöldjét, 3 tojást, zsemlemorzsát. Egy vajjal kikent tepsibe rudat formázva beletesszük a fasírtot. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával (belenyomkodjuk hogy ott is maradjon :)) és előre melegített sütőbe tesszük (kb. 180 fokon 20-25 percig sütjük).
Salsaszósz elkészítése:
A hozzávalókat összeturmixoljuk és kész is. Sóval-borssal ízlés szerint ízesítjük.
A recept két személyre készült, mi sem bizonyítja ezt jobban mint az a tény hogy az utolsó falatig elfogyott ebédre :)
Jó éjtvágyat!
B.Ú.É.K.! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése