2014. március 3., hétfő

Kakaóscsiga torta

Mióta megszületett az én kicsi lányom, jobban érzem az idő múlását... Azóta száguldanak a napok, rohannak a hetek és a hónapok... 
Még pár nap és 2 éves lesz Izike és mivel a baráti társaságban több baba is született február végén, március elején, tartottunk egy közös babaszülinapot a hétvégén.

Ha szülinap. hát torta kell, méghozzá olyan, amit Izike is szívesen megkóstol. És mivel az egyik kedvence a kakóscsiga, nem sokat kellett gondolkodnom. A receptet a goggle-ban kerestem és kép alapján választottam ki és mivel Andi receptjét rengetegen dícsérték és a kommentek is csak magasztalták, hát nekiláttam.

Az eredeti receptet itt találjátok: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=32091153


Hozzávalók:

Tészta: 
25 dkg liszt
4 dkg lágy vaj
3 dkg darált barnacukor
1 tojás sárgája
2 dkg friss élesztő
kis vaníliakivonat
1 csipet só
1-1,5 dl tej
reszelt citromhéj

Töltelék: 
2 evőkanál holland kakaópor
5 evőkanál darált barnacukor

Lekenéshez: 
olvasztott vaj

Tetejére, a tészta locsolásához:
1 dl tej
kis vaníliakivonat
1 evőkanál darált barnacukor

Elkészítés:

A tejet fellangyosítottam, és egy keveset külön pohárba tettem, kicsi cukorral felfuttattam benne az élesztőt.
Ezalatt a többi hozávalót egy nagy edénybe mértem, majd hozzáöntöttem a felfuttatott élesztőt és fokozatosan adagoltam hozzá a maradék tejet. Liszttől függő, hogy mennyi tejet vesz fel, a lényeg az, hogy addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától és egy lágy kelt tésztát nem kapunk. Ezután letakartam és meleg helyen fél órát hagytam kelni. Ezalatt kikevertem a tölteléket.
Amikor letelt a fél óra, a tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtottam, megkentem az olvasztott vajjal és rászórtam a tölteléket, majd feltekertem. Kb. 1,5 cm.es szeleteket vágtam belőle. Nekem: 15 db lett, az eredeti receptben 11 volt. 26 cm-es tortaformát kibéleltem sütőpapírral és beleraktam a kis csigákat, egymástól 1-2 cm-es távolságra, és még hagytam 15 percig kelni. Ezalatt a sőtőt bekapcsoltam és 160 fokra előmelegítettem. A csigák tetejét bekentem a cukros tejjel és kb. 25 percig sütöttem légkeverésen. A sütési időben még kétszer megkentem a tetejüket, ettől nagyon finomak és puhák maradtak, nem száradtak ki.

A torta nagyon szép lett és pillanatok alatt elfogyott, nemcsak a babák, de az apukák és anyukák is lelkesen vetették rá magukat. Szeletelni sem kellett, hiszen a kis csigák könnyen leválaszthatók egymástól. Köszönöm a receptet Andi






1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...