2015. május 31., vasárnap

Omlós diós keksz

Volt egy zacskó darált dióm a fagyasztóban, elkezdtem google-zni és sikerült kiválasztanom egy szuper diós keksz receptet, mely a szeretetrehangoltan blogról származik Kicsit átalakítottam, és nagyon jó kis omlós keksz sikeredett belőle.




 


Hozzávalók:

150 g darált dió
100 g liszt
70 g porcukor (az édesszájúaknak) én legközelebb fele ennyivel fogom készíteni
kis vaníliakivonat
pici só
100 g hideg vaj vagy margarin
fél tábla étcsoki összetörve (elhagyható)

Elkészítés:

Minden hozzávalót beleteszünk egy tálba és összegyúrjuk. Nagyon jó, könnyen kezelhető a tésztája. Benedvesítjük a konyhapultot, ráteszünk egy darab folpackot, erre kivesszük a tésztát. Egy hengert formázunk belőle, becsomagoljuk a folpackba és betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
Közben egy tepsire sütőpapírt teszünk, pár óra elteltével kivesszük a tésztahengert a hűtőből, éles késsel felszeleteljük, kézzel utóformázzuk a kis korongokat, esetleg mintát nyomunk bele (én a húskopfolóval) és a tepsibe tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 percig sütjük. Nekem sikerült kicsit túlpirítani, már előbb is ki lehet venni, amikor barnulni kezd a széle. 

Nagyon finom omlós keksz. A kis 3 évesemnek a csoki darabok miatt nagyon ízlett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...