2015. május 27., szerda

Spárga krémleves

A hűtőben árválkodott egy csomag spárga. Hirtelen ötlettől vezérelve vacsira kb. 30 perc alatt elkészítettem egy fincsi könnyű krémlevest. Az alaprecept a Haas Gluténmentes étkezési keményítő dobozáról származik.



Hozzávalók:

1 adag spárga (általában 50 dkg)
1,5 evőkanál vaj, vagy margarin
2-3 szál újhagyma (vagy 1 db. kisebb vöröshagyma)
1,5 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl tejszín 
7 dl zöldségleves (1,5 db DM zöldségleves kocka+ 7 dl víz)
fehérbors
1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés:

A spárgát vékonyan meghámozom, fás végét levágom és a hámozott spárgát kb. 1 cm-es darabokra vágom. A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Veszek egy közepes fazekat, beledobom a vajat, mikor felolvadt beledobom a hagymát és megpirítom. Aztán beledobom a spárgát, a felaprított petrezselyemzöldet. 1-2 percig kavargatom. Rászórom a lisztet és az étkezési keményítőt. Felöntöm a 7 dl vízzel, beledobom a zöldségleveskockát. Ízesítem fehérborssal, sóval. Kb. 15 percig közepes lángon főzöm, kevergetem. Amikor a spárga megpuhult leveszem a tűzről és összeturmixolom, ezután egy kis edényben összekeverem a tejszínt egy merítőkanálnyi levessel, beleöntöm a tejszínes keveréket a fazékba és visszateszem a tűzre és még kb. 3-4 percig kevergetve főzöm. Mi reszelt sajttal ettük, de magában is isteni és akár pirított bacon kockával is el tudom képzelni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...