2011. január 26., szerda

Plutyka (kelkáposzta főzelék)

A tegnapi napon a rántott leves mellett a plutykát is megkívántam, és mivel kelkáposzta is árválkodott a hűtőben ezért nekiláttam a gyors főételnek.

Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
1-2 evőkanál zsiradék
1-2 csapott evőkanál liszt
2 l víz
köménymag

bors
őrölt pirospaprika
2-3 db. krumpli

Elkészítés:
A káposztát külső sötét leveleitől megfosztjuk, megmossuk, torzsáját kivágjuk és csíkokra szeleteljük, leforrázzuk. A vizet leöntjük róla és friss vízben elkezdjük főzni. Teszünk rá ízlés szerint köménymagot (ez lehet őrölt is) sót, borsot. Mikor majdnem megfőtt apró kockára vágott krumplit teszünk bele és tovább főzzük. Kb. 15-20 perc után, miután a krumpli megpuhult egy külön edényben zsiradékot hevítünk, belekeverjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és csomómentesre keverjük egy kis vízzel, majd a káposztához öntjük, még egyszer felforraljuk és kész a finom plutyka!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...