Néha megrohannak a gyermekkori emlékek, az otthoni ízek és illatok. Ilyenkor mindig késztetést érzek valami igazi otthoni házikoszt elkészítésére, ami visszahozza a gondtalan gyermekéveket. Kishúgommal nagy kedvencünk volt a rántott leves, mely nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
1-2 ek olaj, vagy zsír
1-2 csapott evőkanál liszt
köménymag
só
víz
őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet. A lábost lehúzzuk a tűzről és piros paprikát keverünk hozzá. Felengedjük kb. 1,5 l vízzel, beledobjuk a köménymagot, sózzuk és felforraljuk. Nagyon vigyázzunk, mert könnyen kifut. Forrás után még 5 percig a tűzön hagyjuk.
A levesbe édesanyám, aki csodálatosan süt-főz, vagy pirított zsemlekockát tett -ezt csak frissen tálaláskor tegyük a levesbe vagy felvert tojást csurgatott. Mindkettő isteni finom, és símogatja a gyomrot.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése