2011. január 26., szerda

Rántott leves csurgatott tojással (köménymagos leves)

Néha megrohannak a gyermekkori emlékek, az otthoni ízek és illatok. Ilyenkor mindig késztetést érzek valami igazi otthoni házikoszt elkészítésére, ami visszahozza  a gondtalan gyermekéveket. Kishúgommal nagy kedvencünk volt a rántott leves, mely nagyon gyorsan elkészül.

Hozzávalók:
1-2 ek olaj, vagy zsír
1-2 csapott evőkanál liszt
köménymag

víz
őrölt pirospaprika

Elkészítés:
Az olajat felhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet. A lábost lehúzzuk a tűzről és piros paprikát keverünk hozzá. Felengedjük kb. 1,5 l vízzel, beledobjuk a köménymagot, sózzuk és felforraljuk. Nagyon vigyázzunk, mert könnyen kifut. Forrás után még 5 percig a tűzön hagyjuk.

A levesbe édesanyám, aki csodálatosan süt-főz, vagy pirított zsemlekockát tett -ezt csak frissen tálaláskor tegyük a levesbe  vagy felvert tojást csurgatott. Mindkettő isteni finom, és símogatja a gyomrot.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...