2011. szeptember 21., szerda

Nagyon csokis mini muffin


Szeretem a csokis sütiket. Múlt héten a családban több szülinapot ünnepeltünk és erre az alkalomra sütöttem a muffinokat. Már régen megvettem a Dr. Oetker minimuffin sütőt, de eddig nem próbáltam meg, mert nem tudtam megfelelő papír kapszlikat vásárolni hozzá. Végre sikerült, találjátok ki hol, hát egy kínai aprócikkesnél, mindenféle színben kapható és abszolút nem drága. Így lelkesen nekiláttam a pici muffinoknak. 
Sok előnnyel bírnak a nagy társaikhoz képest, sok lesz belőle, 10-12 perc alatt megsülnek egy tepsivel és nagyon édi-bédik, méretüknél fogva. 
Na de lássuk a receptet. Nem tudom, honnan származik, már korábban is elkészítettem, csak akkor tepsiben sütve és akkor is nagyon finom volt.

Hozzávalók: (48 darabhoz)

1 tojás
10 dkg cukor
25 dkg liszt
5 dkg lágy vaj vagy margarin
2,5 dl tej
5 dkg holland kakópor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojást a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a tej felét. Mehet bele a cukor és a kakaópor is. Pár perc keverés után beleöntöm a lisztet, melyben már elkevertem a sütőport. Ezután a maradék tejjel higítom  a masszát. Tehetünk bele kockára vágott étcsokit, vagy aszalt gyümölcsöt, esetleg nedves gyümölcsöket is pl. málnát vagy meggyet is. Én most csokikockákat szórtam a tésztába.
Ebből a mennyiségből 2 minimuffin tepsire való sütike lesz. A sütőt 175 fokra előmelegítettem és 10-12 percet sütöttem. Vigyázzunk ne szárítsuk ki nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...