2011. november 7., hétfő

Barackos-kókuszos pite



Amikor látogatóba megyünk, szeretek valamilyen sütivel kedveskedni a meghívóinknak. Pénteken nagyon fáradt voltam, ezért nem bírtam semminek nekiállni. Annyira jutottam, hogy sikerült találnom egy gyors, könnyen összeállítható sütike receptet a Nagy Süteménykönyvben. Az eredeti recept a Cseresznyés -mandulás pite volt. A cseresznyét és a mandulát is mással pótoltam és vasárnap korán reggel nekiláttam.

Hozzávalók:

2 tojás
4 dl tejföl
2 dl cukor
5 dl liszt
1 csomag sütőpor
néhány cspp vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
1 konzerv őszibarack, kb. 47 dkg
bio kókusz chips

Elkészítés:

A tojásokat a tejföllel simára kevertem. Hozzáadtam a cukrot, beleszitáltam a lisztben elkevert sütőport. Jól kidolgoztam és beletettem a vaníliakivonatot, belereszeltem a citromhéjat.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. Ráhintettem a kockára vágott felezett őszibarack konzervet, megszórtam kókusz chips-szel és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. Mivel a teteje hamar elkezdett barnulni, sütőpapírral védtem, és tűpróbával ellenőriztem, hogy átsült-e. Hagytam kihűlni, kockákra vágtam és kis porcukorral megszórva tálaltam. Nagyon finom és dekoratív pite lett:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...