2011. február 11., péntek

Tejfölös túró, avagy kőrözött


Anyukám gyakran csinál otthon tejfölös túrót. Nagyon szeretjük, vagy egy kis kenyérrel, vagy csak úgy magában, vagy fagyiként paprikába töltve. Egyszerű, de nagyszerű. 
Ne feledjük, hogy a fokhagyma természetes antibiotikum, légúti megbetegedések esetén is jó hatású, meghűléses betegségekre is hatásos, nyálkaoldó. Emellett tágítja az ereket, rendszeres fogyasztása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidáns- serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő.  A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet. 

Együnk minél több nyers fokhagymát!

Hozzávalók:

25 dkg túró
2/3 doboz tejföl (nagy dobozos)
rengeteg fokhagyma összezúzva
frissen őrölt bors
sóban eltett darált paprika

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük és pár órára hűtőbe tesszük. A házi darált paprika helyett használható a Piros Arany is. Mindkettővel vigyázzunk, mert sós, ne tegyünk túl sokat belőle. Újhagymával is feldobhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...