2011. május 31., kedd

Fokhagymás szaftos karaj ruccola salátával


Nagyon régen sikerült új bejegyzést létrehoznom. Ennek több oka is van, az egyik a lustaságom, a másik, hogy semmit nem tudtam lefényképezni, amit készítettem, mert ugye nincs fényképezőgépünk.

Tegnap végre eszembe jutott, amikor a vacsit feltálaltam az én szerelmemnek, hogy előtte fotózzunk egyet a telefonjával. Nagyon szép lett a kép és bár szerelmes a szakácsné:) azért kellő mennyiségű folyadék elfogyasztásával a kissé sósra sikerült husi is finom volt. A receptben már jó sómennyiség szerepel. Persze kóstolgatni kell és utána fűszerezni, ízlés szerint.

Hozzávalók: (kb: 10 szelet húshoz)

1 kg sertéskaraj
2 evőkanál szalonnazsír
1 evőkanál olivaolaj
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 db. Dm Alnatura leveskocka
1 kávéskanál örölt bors
1 kávéskanál só
2 evőkanál száraz rozé
annyi víz, ami a husit ellepi
Elkészítés:

A szalonnazsírt az olivaolajjal felhevítem, aztán beledobom az üvegesre párolt felaprított vöröshagymát, majd kicsit később az apróra vágott fokhagymát. Ezután beleteszem a szeletekre vágott husit, sózom, borsozom és kicsit átforgatom a hagymás zsírban, amíg kifehéredik. Ezután ráöntöm a rosét és a vizet, beledobom a leveskockát és fedő alatt kis-közepes lángon kb. fél órát párolom. Amikor már kellőképp puha, leveszem a fedőt, magasabb lángon visszasütöm a szaftját. Nem tudom elmondani, mennyire finom ez a fokhagymás szaft... Mmm.. az a jó, hogy így a száraz husik is omlósak és szaftosak lesznek. Csináltam már ezt az ételt kockákra vágott csirkemellből is, úgy is isteni.

Most a husi mellé kis rukkolasalátát készítettem.
A rukkolát megmostam, meglocsoltam olivaolajjal és fokhagymás szőlőmagolajjal és Kotányi olasz fűszerkeveréket csavartam rá és már kész is. Mellé idén apukám és anyukám közösen készített bodzaszörpjét ittuk, szénsavas ásványvízzel. Egy tökéletes vacsora volt. Soha rosszabbat!

1 megjegyzés:

  1. Koszonom a receptet. Fantasztikus. En kicsi lisztbe forgattama hust es ugy piritottam es sokkal tobb bort tettem bele.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...