2014. április 11., péntek

Mákosguba -deluxe- mascarponeval és aszalt sárgabarackkal

Az én kicsi férjem névnapjára mákosgubát kért tőlem. Van egy szuper mákosguba receptem, amit már sokszor elkészítettem és mindig sikert aratott. Az eredeti receptet a Nők lapja Konyha 2009. márciusi számában találtam, de kicsit felturbóztam a mi ízlésünk szerint.


Hozzávalók:

10 db. kifli
5 dl tej
12 dkg darált mák
12 dkg porcukor ( ezt 3 részre osztom)
vaníliakivonat
5 dkg vaj
4 tojás sárgája
25 dkg mascarpone
6-8 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés:

A kifliket (legjobb, ha 1-2 napos) karikára vágom. Ha friss kiflink van, akkor meleg sütőben pár perc alatt kiszárítom. A tejet a porcukor egy részével és a vaníliával felforralom, és ráöntöm a kiflire. Ezután megszórom a darált mákkal, amit szintén egy rész porcukorral daráltam le frissen. Így végül is elkészítek egy hagyományos mákosgubát.

A sütőt előmelegítem 175 fokra.

Felkockázom kicsi kockákra az aszalt sárgabarackot és kevés vízben felteszem főni, ahogy felforr, leszűröm.
A tojás sárgákat a porcukor egy részével kikeverem, hozzákaverem a mascarponet és az aszalt sárgabarackot. Egy nagy tálban összeforgatom a mákosgubát a mascarpones-tojásos-aszalt barackos keverékkel. 

Kivajazok a vaj egy részével egy jénait, beleteszem a mákosgubát, a tetejére vajat morzsolok és kb, 20 perc alatt megsütöm.
Frissen, forrón tálalom.

Nagyon-nagyon-nagyon finom!!!!!!!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...