Még mindig zöldségmánia!
Megosztom kedvenc padlizsánkrém receptemet. Nem hagyományos és a fokhagymakedvelők biztosan szeretni fogják. Finom magában is, de egy kis pirítóson ellenállhatatlan.
Hozzávalók:
2 közepes méretű padlizsán
1 fej fokhagyma (pucolva)
3 teáskanál sós paprikakrém (ha nincs házi, jó a Piros Arany is)
2 csomó petrezselyemzöld
1 kávéskanálnyi reszelt friss gyömbér
1 evőkanál olivaolaj
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk és megszurkáljuk egy villával. A sütőben 180 fokon kb. fél órát sütjük, amíg a héja meg nem barnul. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héját. Minden hozzávalót bedobálunk a turmix vagy aprítógépbe és az egészet összeturmixoljuk. Ha kész betesszük a hűtőbe és hagyjuk, hogy pár óra alatt összeérjenek az ízek. Aztán fogyaszthatjuk. Nagyon kiadós és fincsi!
Ha valaki nem szereti a túl sok fokhagymát, csökkentse a mennyiségét. És vigyázat a sok gyömbértől csípős lehet a krémünk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése