2011. március 16., szerda

Rakott cukkini

Vannak napok, hetek, amikor egyáltalán nem vágyom a húsra. Ilyenkor zöldséges időszak következik kis konyhámban. Valahogy így voltam ezzel a múlt héten is. Ezért készült a rakott cukkini.

Hozzávalók:

0,5 kg cukkini
10 dkg fetasajt
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
kevés őrölt fehérbors

frissen reszelt szerecsendió
0,4 dl tej

Elkészítés:

A cukkiniket megmosom és felkarikázom. A cukkini szeleteket meggrillezem pár perc alatt. Kivajazok egy tűzálló tálat és lerakok egy réteg grillezett cukkini karikát. Erre fetasajtot morzsolok, majd újra cukkini és újra fetasajt következik. Ezt addig folytatom míg el nem fogynak. Egy lábosban kis olajat hevítek, ebben megpirítom a lisztet, ezt felengedem a tejjel és csomómentesre keverem, fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval. 
A rétegezett cukkinire ráöntöm a besamel mártást, majd beteszem az előmelegített sütőbe 175 fokra és kb. fél óra alatt megsütöm. Akkor jó, ha látom, hogy már nem folyik és a teteje szépen megpirult.


Nagyon-nagyon finom volt és hihetetlenül gyorsan elfogyott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...