2011. június 22., szerda

Mustáros-hagymás csirke


A recept ötlete Stahl Judit Gyors szárnyas ételek című könyvéből származik. A receptet szinte teljesen követtem, de persze a saját ízlésemre formáltam.

Hozzávalók:

1 egész csirke

frissen őrölt bors
2 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 és fél dl száraz rosé bor
2 nagy evőkanál magos dijoni mustár
1 evőkanál csípős darált paprika (akinek nincs házi, csípős Piros Arany)
2 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál kacsazsír

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A csirkét bontsuk fel és sózzuk-borsozzuk. A fokhagymából 3-4 gerezdet vágjunk vékony szeletekre, ezeket csúsztassuk a csirke bőre alá, illetve néhány helyen tűzdeljük be a csont mellé elhelyezett vágásba. Hevítsük fel a kacsazsírt serpenyőben, forgassuk meg benne a csirkedarabokat. Tegyük át egy tepsibe az egészet, szórjuk rá a karikákra vágott vöröshagymát és a maradék fokhagymát vékony karikákra vágva. Öntsük rá a roséban elkevert magos mustárt és csípős paprikát. Fedjük le a tepsit alufóliával és oldalanként 20-20 percig puhítsuk meg a húst. Ezután vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a husikat szép pirosra.

Mi friss salátával és tzatzikivel ettük. Nagyon fincsi, enyhén csipős ízű lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...