Szeretem a kenyérre kenhető, vagy mártogatósnak való finomságokat. Az egyik kedvencem a tojáskrém. többféle módon el lehet készíteni. Ha valaki darabosabban kedveli, a tojás megfőzése után csak a sárgáját pürésíti, a fehérjét pedig apró kockákra vágja. Én az egészet pürésítem a konyhai robotgéppel.
Hozzávalók: (egy nagyobb adaghoz)
8 db. tojás
só
bors
2 teáskanál mustár
egy marék snidling vagy újhagyma
3/4 nagy dobozos tejföl
10-12 dkg szobahőmérsékletű vaj
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A langyosra hűlt tojásokat kockára vágjuk és a konyhai robotgépbe dobjuk, hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, tejfölt, sót, borsot. Az egészet pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a felaprított snidlinget, vagy újhagymát.
Ehetjük egy friss szelet kenyérrel, vagy mártogathatjuk uborkával, zellerszárral. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése