2011. június 25., szombat

Tojáskrém


Szeretem a kenyérre kenhető, vagy mártogatósnak való finomságokat. Az egyik kedvencem a tojáskrém. többféle módon el lehet készíteni. Ha valaki darabosabban kedveli, a tojás megfőzése után csak a sárgáját pürésíti, a fehérjét pedig apró kockákra vágja. Én az egészet pürésítem a konyhai robotgéppel.

Hozzávalók: (egy nagyobb adaghoz)

8 db. tojás

bors
2 teáskanál mustár
egy marék snidling vagy újhagyma
3/4 nagy dobozos tejföl
10-12 dkg szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A langyosra hűlt tojásokat kockára vágjuk és a konyhai robotgépbe dobjuk, hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, tejfölt, sót, borsot. Az egészet pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a felaprított snidlinget, vagy újhagymát.

Ehetjük egy friss szelet kenyérrel, vagy mártogathatjuk uborkával, zellerszárral. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...