2011. június 28., kedd

Tüzes csirkeszárnyak


Manapság sokat nézegetem Stahl Judit Gyors szárnyas ételek című könyvét. Nemrég DM pontjaimat váltottam be erre a kis könyvre és nagyon jó döntésnek bizonyult. Sok ötletet merítek belőle.
Tegnap csípős ételt akartam készíteni, ezért maradtam emellett a recept mellett.  Nem is én lennék, ha szószerint követnék egy receptet. Megint variáltam és természetesen a fokhagyma most sem maradhatott ki :)

Hozzávalók:

1, 5 kg csirkeszárny
2 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 evőkanál csípős darált paprika (ha nincs, Erős Pista)
1/2 evőkanál só
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál kacsazsír
1 dl olivaolaj
2 db. szép piros paradicsom
1 db. hegyes erős paprika vékony karikára vágva
2 evőkanál ketchup
1 dl befőzött paradicsom (helyette jó a sűrített paradicsom is)
fél evőkanál worchestershire szósz

Elkészítés:

Veszünk egy nagy tepsit. Beletesszük a vékony karikára vágott hagymát, fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, és minden hozzávalót. Az egészet jól összekeverjük és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. Én kb. fél órát hagytam pácolódni, de ha a hűtőben hagyjuk egy éjszakára az sem fog neki megártani, sőt!

Az egészet betesszük a 220 fokos sütőbe fóliával letakarva. Egyszer megfordítjuk és mindkét oldalt kb. 25-25 percig sütjük. Aztán fólia nélkül a szárnyak mindkét oldalát megpirítjuk.
Nagyon-nagyon finom lett. Hát nekem kicsit tüzes volt. Az én kis férjemnek hihetetlenül ízlett, de nem találta erősnek, inkább pikánsan csípősnek! Próbáljátok ki!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...