2011. november 29., kedd

Gyors gyümölcstorta


Mostanság nem alszom túl sokáig. Hajnalban felébredek és nem tudok visszaaludni, biztosan a baba akar hozzászoktatni a korai keléshez még a születése előtt:). 
Így vasárnap reggel eldöntöttem, hogy, ha már aludni úgy sem tudok, csinálok valami finomat, mire az én Kincsem felkel. Olyat kellett kitalálnom, ami gyors, nem kell hozzá robotgépet használnom (nehogy az én Drágámat és a szomszédokat is az őrületbe kergessem a hajnali zajongással).
Az ötlet:gyümölcstorta lesz kekszes alappal!

Hozzávalók:

Alap
25 dkg darált háztartási keksz
20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
 Krém:
1 zacskó bourbon vaníliás puding
fél liter tej
3 evőkanál cukor
Teteje:
3 db. mandarin
pár szem mirelit szeder
1 zacskó étkezési zselatin
fél dl bodzaszörp
1-1,5 dl víz

Elkészítés:

A darált kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és egy kivajazott tortaforma aljába nyomkodom. 160 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg aranybarna nem lesz, ez kb. 10 perc. Amíg sül, elkészítem a szokásos módon a pudingot. A tejből kb. 4 dl-t felteszek egy lábasban főni. Egy másik edényben összekeverem a pudingport a cukorral és a maradék tejjel. Amikor langyos a tej hozzákeverem, és folytonos kevergetés mellett, sűrűre főzöm. Félreteszem hűlni, ezalatt megpucolom és gerezdekre bontom a mandarint. Egy edényben összekeverem a vizet, szörpöt, zselatint és alacsony lángon el kezdem melegíteni. Nem szabad felforralni, mert forráskor a zselatin elveszíti a zselésítő képességét. Ha már majdnem forr félretszem hűlni. Ezután összerakom a tortát. A kihűlt kekszes alapra rákenem a pudingot. Pici hűlés után kidíszítem a gyümölcsökkel, majd ráöntöm a zselatint. Hidegre teszem és hagyom, hogy megdermedjen a zselatin. És kész.
A tortaforma alá érdemes egy tányérat, vagy tálcát rakni, nekem nem zár tökéletesen, ezért pici zselatin kicsöpögött az alján.

Persze az alap készülhet csokiskekszből, a pudingot és a gyümölcsöket is cserélgethetjük ízlés szerint. A variációs lehetőségek száma végtelen.




2 megjegyzés:

  1. Megmentőm. 8D Gőzöm se volt hogy hogyan fogok barinő szülinapjára gyümis tortát csinálni, de most már el fogok tudni indulni valahonnan. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ötletet adhattam! Gyere máskor is!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...