2020. november 20., péntek

Friss kínai kel leves egy kis citrommal




Hozzávalók:

1 kínai kel
1 ek vaj
1 ek olivaolaj
1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma
3 db felkarikázott sárgarépa
1 db felkarikázott petrezselyem
1 csokor petrezselyemzöld
1 púpozott evőkanál vegeta (ízfokozó és sómentes) vagy 2 leveskocka 
2-3 rózsányi brokkoli szárastul
bors
pár levél rozmaring
1 púpozott evőkanál liszt
1 kispohár tejföl
pár csepp citromlé,fél citrom reszelt héja 

Elkészítés:

Fazékban megolvasztom a vajat és hozzáteszem az olivaoloajat. Beleteszem a felaprított hagymát, üvegesre pirítom, ezután hozzáteszem a sárgarépát, fehérrépát, majd a felkockázott pucolt brokkoliszárat. Közepes-kis lángon pirítom. Közben megmosom, vékony csíkokra vágom a kínai kelt, ezt is hozzáteszem, kicsit pirítom, hozzáteszek egy fél csokor felaprított petrezselyem zöldet, ezzel is pirítom. Liszttel is pirítom kicsit. Lesózom, borsozom, rozmaring is mehet bele, pár keverés után felöntöm vízzel, mehet bele a leveskocka. Kicsit főzöm, majd néha kóstolgatom a sárgarépát, hogy megpuhult-e, ha úgy érzem kellően puha hozzádobom a brokkoli rózsákat, a tejfölt kikeverem, kiveszek a forró levesből kikeverem vele és folyamatosan adagolom a leveshez, nehogy csomós legyen. Pár percig főzöm/forralom, majd beleteszem ízlés szerint a citrom levét, reszelt citromhéjat (én bio citromot veszek csak (Lidl), mert a kezeltnek sokkal keserűbb kellemetlen íze van. Legvégül megszórom a friss petrezselyemzölddel. Jó étvágyat!

 Az alapreceptet innen vettem: https://eszterlancfoz.blog.hu/2010/10/11/citromos_kinai_kel_leves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...