2011. április 18., hétfő

Ez van!

A héten kellemetlen élményben volt részünk!

Budapesten élünk. Egy nap leugrottunk este 7 körül vásárolni, nem voltunk összesen 45 percet távol. Ezalatt az idő alatt feltörték a lakásunkat. Vajon ki lehetett?
Nem kívánom senkinek azt az érzést, amikor jókedvűen hazaérsz és látod, hogy nyitva van az ajtód, a lakásban ég a villany, a fiókok kihúzkodva, a polcokról a kis porcelánedények lepakolva és minden összeforgatva. Az egyébként kedves emlék faládikád felfeszítve (csak egy kis kallantyúval kell kinyitni, nincs zárva). Teljesen meg voltunk zavarodva. Annyira leblokkoltam az esemény hatása alatt, hogy nem jutott eszembe a Rendőrség telefonszáma!!! Míg a helyszínelők meg nem érkeztek kabátban és cipőben mászkáltunk a lakásban. 

Olyan érzés ez mintha megerőszakolnák a privát szférádat.

Emellett az ajtót úgy tönkre vágták, hogy éjszakára sem tudtuk bezárni, így aznap este semmit nem aludtunk, másnap a lakatos megjavította az ajtót. Persze, most már egyáltalán nem érezzük biztonságban magunkat egy ilyen ajtó mellett, így tokostul le kell cserélnünk, amit ma fognak beszerelni, plusz lesz mindenféle riasztó és érzékelő is a lakásban. Kb. egy hetet kellett várni az ajtóra, azóta állandóan itthon vagyok, hogy, amit nem vittek el, azt ne is tudják, éjszaka eltorlaszolom a bejárati ajtót és nyugtalanul alszom...

Ezek a gazemberek el sem tudják képelni, hogy egy pár száz ezer forintos lopási kár mellett, (a használt elektronikai cikkekért talán majd kap 80000Ft-ot) az ajtó csere milyen költséggel jár és emellett  milyen álmatlan éjszakákat okoz a háziaknak.

Szóval Kedves Betörők! Köszönöm ezt a "jó" élményt, üzenem a többi kollégájuknak, akik még nem jártak nálunk, hogy nem tartunk itthon pénzt, ékszereim nincsenek, most már fényképezőgépünk, GPS-szünk, IPOD-unk napszemüvegem és éves állatkerti belépőnk sincs és a közeljövőben nem is lesz!

Sajnos többek között a kis Canon fényképezőgépünket is ellopták, szóval mostanában ne várjatok tőlem szuper fotókat, mert egy jó ideig nem tudjuk pótolni! Addig is telefonnal fényképezek majd, ha főzőcskézek, de  a fotók minősége meg sem közelíti a fényképezőgéppel készítetteket.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon megértelek, hozzám is betörtek, írtam is róla, ha kedved van olvasd el
    itt

    VálaszTörlés
  2. Mi még egy darabig nem költözködünk, de próbáljuk a lehető legbiztonságosabbá tenni a lakást!bár a tegnapi sétából nagyon siettünk haza, de szerencsére zárva volt az ajtó! Az élet apró örömei:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...