2011. április 11., hétfő

Paprikás csirke nokedlivel

Éljen! Ezt meg kell osztanom Mindenkivel! Sokszor próbálkoztam már édesanyám receptjeivel. Mindig finom lett a végeredmény, de azt az igazi "otthoni anyu főztje" ízt soha nem sikerült elérnem, egészen mostanáig.

Telefonos segítséget kértem anyukámtól és nekiláttam a paprikás csirkének és a nokedlinek. És sikerült! Rögtön ettem is belőle 2 tányérral. Olyan büszke vagyok magamra! Kíváncsi vagyok, mit szól az én kicsi párom, ha megkóstolja. Alig várom, hogy hazaérjen!

Hozzávalók:

3 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olivaolaj
3-4 evőkanál házi darált paprika
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál sűrített paradicsom, persze ha van friss, azt is tehetünk bele
2 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál fehérbors
1 evőkanál étkezési keményítő
2,5 dl 20%-os tejföl
60 dkg csirkecomb
1 kg csirkemell filé, de persze mindenki azt a részét tegye bele csirkének, amit legjobban szeret

Elkészítés:

Az olajat felhevítem, megdinsztelem a felaprított hagymát és apróra vágott fokhagymát. Beleteszem a darált paprikát, az őrölt köményt, a fehérborsot és a paradicsomsűrítményt, kavargatom kb. egy percig, aztán beleteszem a csirkecombokat és átforgatom. Rászórom az őrölt paprikát. Kb. 2 perc múlva felöntöm annyi vízzel az egészet, hogy ellepje. Aztán kb. 35-40 percig főzöm, amíg majdnem teljesen puha nem lesz, ekkor beleteszem a csirkemellet is (azért később, mert nagyon hamar megpuhul és így nem fog szétfőni). Főzöm még kb. 20 percig. Amikor puha egy kis edényben kikeverem az étkezési keményítőt egy kis vízzel és a tejföllel. Beleteszek pár kanál levet és elkevergetem, aztán fokozatosan a paprikás csirkéhez adom, kevergetem, hogy a tejföl nehogy kicsapódjon. Kicsit összerottyantom és kész!

Persze, aki tökéletes megoldásra törekszik, és nem lankad, az még nekiáll a NOKEDLInek is. Előre jelzem, hogy még nem érzem a jobb kezem a nokedliszaggatástól, és rendesen kimelegedtem a munkában. De nagyon megéri!

Hozzávalók:

kb. 60 dkg liszt, fele sima fele rétesliszt
2 db. tojás
3 mokkáskanál só
1 evőkanál olivaolaj

Elkészítés:

Egy nagy fazékba vizet teszek kis sóval és elkezdem melegíteni. Ezalatt a hozzávalókat összekeverem kb. 1,5 csésze vízzel. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a massza, de könnyű legyen szaggatni. Nem kell alaposan kidolgozni. Anyu azt mondja így jobb lesz a nokedli állaga. Amikor felforrt a víz elkezdem szaggatni a nokedli. Ha feljön a víz színére még adok neki 2 percet és leszűröm. Egy kis olivaolajat rakok egy jénaiba és abba öntöm a lecsepegtetett nokedlit, így nem fog összeragadni. Szépen kiszaggatom az összes tésztát és lehet enni!

Mindenkinek nagyon jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...