2011. április 21., csütörtök

Rozmaringos kacsacomb



Még mindig "csináljuk helyet a fagyasztóban" project jegyében zajlanak a konyhai akcióim, így pár napja rozmaringos kacsacombot sütöttem. Nagyon fincsi lett. Kifejezetten köret most nem készült hozzá, lefagyasztott szeletelt uborkából a nyarat idéző tejfölös uborkasalátával ettük.

Szeretek húst sütni a sütőben, mert nem kell sokat vacakolni vele, csak a sülési időt kell belekalkulálni, de mellette lehet más dolgokkal is foglalkozni.

Hozzávalók:

2 db. kacsacomb
2 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 evőkanál kacsazsír

bors
friss rozmaringág az erkélyről:)

Elkészítés:

A kacsacombokon a bőrt kockásra bevagdalom. Serpenyőben mindkét oldalát megpirítom. Vigyázni kell, mert a kacsa bőre is zsíros, nagyon pattog és köpköd. Nehogy megégessük magunkat! Pár pillanat alatt szép piros lesz. Ezután egy tepsibe betesszük a combokat. Mellé szórjuk a felaprított hagymát, fokhagymát és pár rozmaringágat, sózzuk, borsozzuk a húst. Pici vizet öntünk alá és a zsírt is bele tesszük. Lefóliázzuk. Kb. 40-45 percig fólia alatt sütjük, aztán levesszük a fóliát és még megpirítjuk, mindkét oldalát. Finom és szaftos étel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...