2012. január 3., kedd

Hugicám Brač-os linzere







A süti története ott kezdődik, hogy kb. 2 éve Hugicámékkal Brač-on nyaraltunk Horvátországban. Rengeteg élelmet vittünk magunkkal, és Hugicám Krisztike készítette ezt a rácsos linzert az útra. Innen ered a Brač-os rácsos elnevezés:).

Csak jót tudok mondani a sütiről, fenomenális a tésztája, ízlés szerint variálható a felhasznált lekvárok fajtája. Több mint egy hétig eláll egy dobozban, omlós és szuperfinom. És persze szép is.

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
kis vaníliakivonat
25 dkg szobahőmérsékletű margarin
1 csomag sütőpor
2 db. tojás
Töltés:
40-50 dkg lekvár
Kenés: 
1 tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba rakjuk. Eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha a margarin már kis darabokban van, összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
Ezután a tésztát 2/3-1/3 arányban ketté osztjuk. A nagyobb tésztát kb. 0,5 cm vastagra ellapítjuk-kinyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tenyerünkkel nyomkodva a tepsibe igazítjuk. Ezután a lekvárt egyenletesen egy kanállal a tésztára kenjük. A kisebb tészta darabot kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk lisztezett deszkán és csíkokra vágjuk (én derelyevágóval csináltam, így szép hullámos a széle), a lekváros rétegre egyenletes távolságban rátesszük a tészta csíkokat, szépen berácsozzuk. A felvert tojással lekenjük a tésztacsíkokat.
A sütit 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

És kész a fini lekváros Brač-os linzer!!!

2 megjegyzés:

  1. Remekül néz ki ez a Brač-os rácsos linzer ;-))))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hugica , csodás a recept, örülök,hogy rátaláltam, már nagyon régen sütöttem, de gyermekkoromhoz tartozott ez a finomság! Jó ötlet a derelyemetszővel készíteni a rácsokat, szép is és vékonyabb, mint a sodrott megoldás! Hamarosan elkészítem én is! Köszönettel!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...