2012. január 5., csütörtök

Kókuszos-krémes kocka



Ezt a receptet egy régi füzetemben találtam, nem tudom honnan származik. Karácsonykor próbáltam ki először. Megérte! Nagyon finom süti. Gyorsan elkészül, nem száraz és finom kókuszos.

Hozzávalók:
A csésze a joghurt csészéje!

Tészta:
4 csésze liszt
0,5 csésze cukor
2 csésze natur joghurt
2 egész tojás
1 csomag sütőpor

Keverék:
2 csésze kókuszreszelék
0,5 csésze cukor
kis vaníliakivonat

Tetejére:

1/2 liter tejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére ráöntjük a keveréket. Kb. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha a teteje túlságosan barnul egy sütőpapírral letakarjuk. Tűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e.  Ha megsült, forrón, ahogy a sütőből kivettük egyenletesen rálocsoljuk a tejszínt (Ha poharas a tejszín, ki lehet szurkálni villával a tetejét, úgy egyenletesen rá lehet önteni pl. a Lidl-s tejszín). 
A süti titka az, hogy a tejszín beszívódik a cukros kókuszba és a végeredmény egy olyan süti, mintha krémréteg lenne a tetején. Nagyon finom.
Édesszájúak, tehetnek a tésztába 1,5 csésze cukrot is.

1 megjegyzés:

  1. Jól néz ki:) Nagyon szeretjük a kókuszt is. Ezt a receptet nem ismertem, de mindenképpen kipróbálom.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...