Az egyik süti, amit az ünnepek alatt elkészítettem, a sajtos-kapros keksz volt. A receptre a Rita konyhája oldalon akadtam rá.
- mert imádom a kaprot
- mert szuper a keksz
- mert kiadós
- mert gyorsan elkészül
- és mert finom!
Hozzávalók:
226 g liszt
2 kávéskanál mustárpor (én mustármagot daráltam meg kávédarálóval)
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál só
113 g hideg vaj
226 g reszelt cheddar sajt
50 g reszelt Gran Padano vagy parmezán
50 g apróra vágott kapor (helyette vagy felesben tehetünk bele snidlinget is)
kevés tej
Elkészítés:
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, mustárport. A hideg vajat kézzel szétnyomkodjuk és hozzáadjuk. A kezünkkel morzsa szerűvé keverjük az alapanyagokat, és beletesszük a reszelt sajtokat és a kaprot is. Pici tejjel formázható tésztát gyúrunk belőle. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. A maradék tésztát újra összegyúrhatjuk, nyújthatjuk, szaggathatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben pár perc alatt megsütjük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése