2012. január 3., kedd

Sajtos-kapros keksz




Az egyik süti, amit az ünnepek alatt elkészítettem, a sajtos-kapros keksz volt. A receptre a Rita konyhája oldalon akadtam rá. 

Bekerült a kedvencek közé:
- mert imádom a kaprot
- mert szuper a keksz
- mert kiadós
- mert gyorsan elkészül
- és mert finom!

Hozzávalók:

226 g liszt
2 kávéskanál mustárpor (én mustármagot daráltam meg kávédarálóval)
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál só
113 g hideg vaj
226 g reszelt cheddar sajt
50 g reszelt Gran Padano vagy parmezán
50 g apróra vágott kapor (helyette vagy felesben tehetünk bele snidlinget is)
kevés tej

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, mustárport. A hideg vajat kézzel szétnyomkodjuk és hozzáadjuk. A kezünkkel morzsa szerűvé keverjük az alapanyagokat, és beletesszük a reszelt sajtokat és a kaprot is. Pici tejjel formázható tésztát gyúrunk belőle. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. A maradék tésztát újra összegyúrhatjuk, nyújthatjuk, szaggathatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben pár perc alatt megsütjük aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...