2012. január 19., csütörtök

Zabpelyhes-szedres süti


Megint ürítsd ki a fagyasztót, akciót tartok itthon. Már régóta meg akartam csinálni egy zabpelyhes-málnás süti receptet. Málnám nem volt, de lefagyasztott feketeszedrem igen, így azzal készült.
Az eredetit, valahol a neten találtam valamikor régen, nem tudom kitől származik. Kicsit alakítottam rajta, jóval kevesebb cukorral készült. Finom süti, egy hibája van, nagyon morzsálódik.

Hozzávalók:

20 dkg rétesliszt
20 dkg zabpehely
25 dkg vaj vagy margarin
8 dkg cukor
30 dkg szeder vagy más gyümölcs (málna,  reszelt alma stb.)
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg durvára aprított dió
1 citrom reszelt héja
csipet só

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a lisztet, zabpelyhet, cukrot, szódabikarbónát, diót, sót, citromhéjat. Ráreszeljük  a hideg vajat és összemorzsoljuk.
Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszünk, beleegyengetjük a tészta 2/3-át. Rászórjuk a gyümölcsöt, majd befedjük a maradék morzsával. Kb 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Megvárjuk míg kicsit kihűl és utána szeleteljük.



1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...