2012. február 23., csütörtök

Anyu féle túrós krémes

egy kis tavasz...

Az én drága szüleim meglátogattak engem. És persze nem érkeztek üres kézzel, anyu kétféle sütit is hozott. Mindkettő receptjét közzé teszem mert nagyon-nagyon finomak.  Ma a túrós krémes receptjét osztom meg veletek. Nagyon könnyű süti, a citromtól kifejezetten friss és üdítő. Gyönyörűen szeletelhető és tálalható.

Hozzávalók:

lapok:
25 dkg liszt
6 dkg margarin
1 db. tojás
2 evőkanál cukor
fél csomag szalakáli (fél dl tejfölben feloldva)
1 kávéskanál sütőpor

krém:
25 dkg margarin
10 dkg cukor
vaníliakivonat vagy 1 csomag vaníliáscukor
1 citrom leve és reszelt héja
fél kg túró

teteje:
szeletelt mandula vagy kókuszreszelék
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el, ehhez a fenti hozzávalókat összegyúrjuk a tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk és tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.

A krém hozzávalóit a túró kivételével habosra keverjük, majd ezután keverjük el benne a túrót. A krémet a lapok közé keverjük és a tetejére is hagyunk belőle. A végén a tetejére vagy szeletelt mandulát vagy kókuszreszeléket szórunk, mindkettőt a reszelt citromhéjjal vegyítve. Aki szeretné olvasztott csokival is megcsurgathatja. 

Isteni, érdemes kipróbálni!

 
 
 


8 megjegyzés:

  1. Tényleg isteni sütemény!!! Nem volt időm most hozzászólni a receptekhez, de egy szuszra végig olvastam mindet!!! :D Tetszik a blog, tetszenek a könnyed stílusú beírások és a finomságok is! Csak így tovább!!!Gratulálok, jövök még, Kispiros:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fincsi a fotók alapján és a leírt recept alapján is. Imádom a szalalkális sütiket - bár sütni nem nagyon szeretem, mert nagyon szúrós szaga van sütés közben.
    Egyszóval fincsi süteménnyel kényeztet Anyukád a baba érkezése előtt... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én is így vagyok vele, mint Te, sütés közben tényleg szúrós szaga van, de amikor kész lesz, az isteni!

      Törlés
  3. Hűha! nem is ismertem ezt a receptet. Mi a szalalkális lapos sütit hatlaposnak szoktuk csinálni, de ez viszi a prímet:) Gratula anyukádnak!(is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Átadom anyunak a gratulációt, a hatlapos is nagy specialitása. köszönjük!

      Törlés
  4. De jó! Anyudnak ezer köszönet a receptért, Neked pedig azért, hogy közzétetted!
    Láttam még jó néhány ínyemre való finomságot, majd jövök értük:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Átadom anyunak, nézelődj nyugodtan, próbálok még sok finomságot posztolni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...