egy kis tavasz... |
Az én drága szüleim meglátogattak engem. És persze nem érkeztek üres kézzel, anyu kétféle sütit is hozott. Mindkettő receptjét közzé teszem mert nagyon-nagyon finomak. Ma a túrós krémes receptjét osztom meg veletek. Nagyon könnyű süti, a citromtól kifejezetten friss és üdítő. Gyönyörűen szeletelhető és tálalható.
Hozzávalók:
lapok:
25 dkg liszt
6 dkg margarin
1 db. tojás
2 evőkanál cukor
fél csomag szalakáli (fél dl tejfölben feloldva)
1 kávéskanál sütőpor
krém:
25 dkg margarin
10 dkg cukor
vaníliakivonat vagy 1 csomag vaníliáscukor
1 citrom leve és reszelt héja
fél kg túró
teteje:
szeletelt mandula vagy kókuszreszelék
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el, ehhez a fenti hozzávalókat összegyúrjuk a tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk és tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.
A krém hozzávalóit a túró kivételével habosra keverjük, majd ezután keverjük el benne a túrót. A krémet a lapok közé keverjük és a tetejére is hagyunk belőle. A végén a tetejére vagy szeletelt mandulát vagy kókuszreszeléket szórunk, mindkettőt a reszelt citromhéjjal vegyítve. Aki szeretné olvasztott csokival is megcsurgathatja.
Isteni, érdemes kipróbálni!
Tényleg isteni sütemény!!! Nem volt időm most hozzászólni a receptekhez, de egy szuszra végig olvastam mindet!!! :D Tetszik a blog, tetszenek a könnyed stílusú beírások és a finomságok is! Csak így tovább!!!Gratulálok, jövök még, Kispiros:)
VálaszTörlésKöszönöm! gyere máskor is!
TörlésNagyon fincsi a fotók alapján és a leírt recept alapján is. Imádom a szalalkális sütiket - bár sütni nem nagyon szeretem, mert nagyon szúrós szaga van sütés közben.
VálaszTörlésEgyszóval fincsi süteménnyel kényeztet Anyukád a baba érkezése előtt... :))
Hát én is így vagyok vele, mint Te, sütés közben tényleg szúrós szaga van, de amikor kész lesz, az isteni!
TörlésHűha! nem is ismertem ezt a receptet. Mi a szalalkális lapos sütit hatlaposnak szoktuk csinálni, de ez viszi a prímet:) Gratula anyukádnak!(is)
VálaszTörlésÁtadom anyunak a gratulációt, a hatlapos is nagy specialitása. köszönjük!
TörlésDe jó! Anyudnak ezer köszönet a receptért, Neked pedig azért, hogy közzétetted!
VálaszTörlésLáttam még jó néhány ínyemre való finomságot, majd jövök értük:-)
Átadom anyunak, nézelődj nyugodtan, próbálok még sok finomságot posztolni.
Törlés