2012. február 19., vasárnap

Gombás tészta


Tegnap gombanap volt nálunk.Ez egy gyorsan elkészíthető ebéd.

Hozzávalók:

fél kg fusili tészta
250 dkg gomba (nálam csiperke)
2 evőkanál olivaolaj
1 mokkáskanál só
2 csipet őrölt fehérbors
fél fej vöröshagyma
fél csokor petrezselyemzöld
1,5 dl tejszín
1,5 dl tej
1 tubusos sajtkrém (camping natúr)

Elkészítés:

Az oliván megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, beleteszem a a felkockázott gombát (ebből előtte kivettem egy nagy marékkal, amit olaj nélkül serpenyőben megpirítottam, ez lett a díszítés). A gombát megpárolom, ez levet fog engedni. Belekeverem a sajtkrémet, felöntöm a  tejszínnel, ha nem elég híg tejjel higítom. Ezután fűszerezem, sóval, borssal és kóstolgatom. A végén beleszórom a felaprított petrezselyemzöldet. Ezalatt kifőzöm a tésztát, ha kész összekeverem és tálalom,  a tetejére a pirított gombát szórok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...