2012. február 22., szerda

Pizzakalács


Tegnap a házi pizzatésztáról írtam. Amikor először készítettem el, fél kg lisztből dagasztottam le a tésztát. Nagyon sok lett, így fele tésztát kinyújtottam, és nem túl vastagon megkentem a pizzaszósszal, amit a pizzához készítettem, de ha van otthon melegszendvicskrém konzerv az is jó választás hozzá. Spricceltem rá egy kis olivaolajat és feltekertem mint egy beiglit. Aztán kisütöttem, kb. 180 fokos sütőben.
Bár csak hirtelen vezérelt ötlet volt, nagyon jól sikerült, a BL 80-as lisztből dagasztott tészta, nagyon finom puha maradt napokig, nem száradt ki. Finom volt és az én drágám tízóraira vitt magával pár szeletet.

Hozzávalók:

25 dkg BL 80 liszt
1,25 dl víz
1 evőkanál olivaolaj
1,25 dkg élesztő
1 mokkáskanál só

Elkészítés:

Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt. A lisztet egy keverőtálba mérjük,  a közepébe beleöntjük az élesztős vizet. Hagyjuk felfutni, majd keverjük össze a liszttel, olivaolajjal, sóval, maradék vízzel. Kicsit keményebb tészta legyen az eredmény mint egy átlag kelt tészta. A tésztát kétszer kell keleszteni. Én először 60 percig kelesztem, aztán deszkán kinyújtom, megkenem pizzaszósszal vagy melegszendvicskrémmel, megspriccelem olivaolajjal és feltekerem. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, tepsiben még 35 percig kelesztem. Bekenem olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm, persze tűpróbával ellenőrzöm.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...