2012. február 15., szerda

Gombakrémleves


Nem olyan rég nagyon finom levest ettem az IKEA-ban, azóta kívánom  a gombakrémlevest. A desszert.eu oldalon találtam is egy jónak tűnő receptet, és már jóideje szemezek vele. Sajnos különleges gombám nincs, de csiperkéből én is megpróbálkoztam ma vele.
Egy nagyon sűrű, finom, intenzív gomba ízű levest kaptam. Máskor is el fogom készíteni, akár más gombából is. Szerintem nagyon jó lenne hozzá a sitake gomba.

Hozzávalók:

fél kg csiperke (=champignon) gomba
20 dkg vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 csipet
1 nagy késhegynyi őrölt fehérbors
1,5 dl habtejszín
1,5-2 dl víz
fél DM Alnatura zöldségleves kocka
petrezselyemzöld 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és a megolvasztott vajon megdínsztelem. A gombát kockákra vágom, kiveszek belőle 2-3 marokkal, ezt félreteszem. A gomba nagyobb részét beleteszem a vajon megdinsztelt hagymába és fedő alatt párolom, sózom, borsozom, amikor levet eresztett beleteszem a fél leveskockát és hozzáöntöm a vizet. Puhára főzöm a gombát. Turmixgépbe öntöm felengedem a tejszínnel és simára turmixolom, visszateszem a tűzre és egyet rottyintok rajta. Megkóstolom, ha kell tejjel higítom és még fűszerezem. A főzés elején kivett gombát zsiradék nélkül serpenyőben megpirítom, ez lesz a leves betét. Aki szeretne, még zsemlekockát is piríthat hozzá és a szépsége kedvéért érdemes megszórni friss petrezselyemzölddel. 
 
Nagyon jó étvágyat ehhez a finom krémes leveshez!
 

 

1 megjegyzés:

  1. Imádom a krémleveseket, a férjem meg gombaimádó, szóval hozzánk jöhet ez a leveske! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...