2012. február 10., péntek

Zelleres-gombás-póréhagymás csirkemell kockák kuszkusszal


Egyik este nagyon fáradtak voltunk, elmaradt a bevásárlás, enni pedig kell, így másnap dél körül nekiláttam az ebédkészítésnek, de először feltérképeztem a lehetőségeimet. Volt itthon szárzeller, lefagyasztva csirkemell, póréhagyma, gomba, fokhagyma és kuszkusz. Ebből jött az ötlet, hogy valami egytálétel féleséget kell készítenem.

Hozzávalók:

1 csomag szárzeller
5-6 szem közepes méretű csiperke
60 dkg csirkemell
1 szál póréhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
25 dkg kuszkusz
2-3 evőkanál olivaolaj
1-1 teáskanál só
1 csipet őrölt fehérbors
1 teáskanál Reformház ételízesítő
1 fél citrom leve

Elkészítés:

Egy edényben hevítsünk 2 evőkanál olajat, tegyük bele a kockákra vágott csirkemellet, facsarjuk rá a fél citrom levét, fehéredésig kavargassuk, ezután adjuk hozzá a karikákra vágott póréhagymát, kockára vágott megtisztított gombát, apóra vágott fokhagymát, apróra vágott zellerszárat. Fűszerezzük a fehérborssal, ételízesítővel, ha kell még egy kis sóval. 7-8 percig közepes lángon fedő alatt pároljuk. Amikor kész hagyjuk hűlni. Ha nem főtt el a leve, azt használjuk fel a kuszkusz készítéséhez, sokkal finomabb lesz tőle.

Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megpirítjuk a kuszkuszt, megsózzuk, majd felöntjük (csészével kimérve) dupla mennyiségű forrásban lévő vízzel (vagy a korábban maradt lével), nem egyszerre, hanem folyamatosan adagolva, így 2-3 perc alatt kész van, le lehet venni a tűzről, 5-10 percenként keverjük át villával, míg szép pergős nem lesz.

Majd a kuszkuszt és a husit keverjük össze.

Nagyon ízlett és nagyon könnyű ebéd volt, emellett kiadós, így 2 napra is bőven elég. Biztosan máskor is fogok ilyet készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...