2012. február 10., péntek

Joghurtos céklasaláta


A cékla nagyon egészséges zöldség, használható salátaként, sütve köretként, vagy akár csokis süteményekbe keverve. Számos vitamin és ásványi anyag található benne. Igen magas a kalcium, folsav, foszfor, vas, nátrium, kálium, kén, magnézium, A-, B- és C-vitamin tartalma.  A cékla  az a zöldségféle, amelyből a szervezetünk a legjobban tudja hasznosítani a vasat. Vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, gátolja a tumorsejtek szaporodását is. Vérszegénység, leukémia és malária esetében kiegészítő gyógymódnak is ajánlják.

Hozzávalók: 

2 nagy céklarépa
1 nagy poharas natúr görög joghurt (Sparban lehet kapni Greeki)
1 mokkáskanál őrölt kömény
negyed citrom facsart leve
1 evőkanál olivaolaj
1 mokkáskanál só
1 teáskanál méz

Elkészítés:

A céklát meghámozzuk és lereszeljük. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, beletesszük a reszelt céklacsíkokat, összeforgatjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A cékla gyönyörű rózsaszínre festi az öntetet.

Finom pirítóshoz, sültekhez, vagy csak magában. Együnk minél többet!
 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...